top of page

Nieuw Boek

partnergeweld_1200x630.jpg

Over de auteurs

Jef Slootmaeckers, certified EFT therapeut & EFT supervisor, werkt al jaren met partnergeweld.

Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde.

Jef trainde afgelopen jaren verschillende teams rond partnergeweld. Hij is lid van ICEEFT.

jef en  Lieven utrecht 16.jpg

Lieven Migerode, Erkend EFT supervisor en trainer introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006.

Hij publiceerde eerder over partnergeweld.

De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Lieven is lid van ICEEFT en erkend EFT supervisor en erkend EFT trainer.

Over het boek

Sue Johnson

Ontwikkelaar Emotionally Focused Therapy, Canada. 

Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy biedt een heldere blik op geweld in relaties.

De focus op hechting geeft hulpverleners een houvast bij het ontmijnen van geweldpatronen tussen partners, en vormt een, duidelijke weg naar een helende veilige verbinding.

sue.jpeg
Karin Wagenaar

Voorzitter Stichting EFT Nederland, EFT trainer.

Dit wijze en liefdevolle boek benadert partnergeweld op een inclusieve manier, waarbij de auteurs recht doen zowel aan de menselijke binnenkant van de geweldsdynamiek, als aan de beangstigende buitenkant ervan. De gehechtheidstheorie biedt daarbij het inzicht dat partners vooral vechten vóór de liefde, en niet zozeer om macht en overheersing; het boek overstijgt daarmee de dichotomie tussen dader en slachtoffer. Het model van Emotionally Focused Therapy (EFT) verschaft een helder kader voor therapeuten om niet overspoeld te worden door de intensiteit van de heftige emoties. De auteurs ontvouwen de ingewikkelde problematiek van partnergeweld op heldere wijze, met compassie en acceptatie, en hebben hiermee een nieuw standaardwerk geschreven dat ik van harte wil aanbevelen aan alle relatietherapeuten!

wagenaar.jpeg
Justine van Lawick

Opleider systeemtherapie Lorentzhuis, Haarlem.

Te vaak nemen we aan dat EFT niet mogelijk is wanneer conflicten tussen partners escaleren in geweld.

Dit boek toont het tegendeel aan: door op zoek te gaan naar het lijden achter het geweld worden verbindende bewegingen mogelijk. Een belangrijk werk.

justine.jpeg
bottom of page